Omschrijving

Met plezier onderweg! 
Hier 10 spelletjes, zo wordt de reis veel leuker! 


Categorie
Jonger dan 12 jaar, Ouder dan 12 jaar, Binnen, Noord Nederland, Midden Nederland, Zuid Nederland, Low budget
Geschikte leeftijd
4 tot 12 jaar oud
Tijdsduur
Zo lang als je wilt
Locatie
In de auto
Prijs
Gratis

10 spelletjes voor in de auto


1) Jongensnamen noemen: je begint bijvoorbeeld met de naam Erik dan moet degene die als eerste aan de beurt is een jongensnaam noemen die begint met de k want dat is de laatste letter van de genoemde naam. Dit gaat zo door tot iemand geen naam meer weet te noemen.

2) Nummerborden tellen: je zoekt op de nummerborden van de voorbij rijdende auto’s de getallen 1-20 wie het eerst tot 20 heeft geteld wint, (de laatste 10 zijn natuurlijk het moeilijkst).

3) Het alfabet af: iemand noemt een willekeurige letter en de andere spelers schrijven zo snel mogelijk tien woorden op die met die letter beginnen.

4) Quiz: één iemand bedenkt tien vragen en de anderen beantwoorden die zo snel en goed mogelijk. (Kijk onderaan voor 10 voorbeelden)

5) zing het woord: Iemand zegt een willekeurig woord en de ander moet zo snel mogelijk een lied zingen met dat woord erin.

6) Bingo:

Samen verzinnen jullie een lijst met dingen die je onderweg kan tegenkomen (bijvoorbeeld: een gele auto, een paard, een trein, een vliegtuig, een koe of een caravan). Nadat deze lijst af is begint de bingo. Elke keer dat een speler een ding van het lijstje ziet mag hij deze afstrepen. Wie als eerste alle voorwerpen buiten heeft gevonden wint.

7) Verander het: Je kijkt eerst goed de auto door, daarna doe je je ogen en oren dicht en verandert de ander iets in de auto. Je doet je ogen weer open en probeert te raden wat er is veranderd.

8) Wie is het: Neem iemand in je gedachte die jullie allebei kennen. De ander gaat vragen stellen over wie het is en jij mag alleen antwoorden met ja of nee en de ander probeert natuurlijk te raden wie de persoon is die jij in je hoofd heb.

9) Hoe goed ken je elkaar?: Jullie verzinnen allebei 10 vragen over jezelf bijvoorbeeld: hoe heet mijn school, wanneer is mijn verjaardag ect. Dan beantwoorden jullie die over de ander en weet je meteen of je medespeler je wel echt kent.

10) De klassiekers: Boter, kaas en eieren; steen, papier, schaar; galgje; ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Quiz:

- Noem 3 kleuren die beginnen met de letter g

- Noem 5 verschillende vogelsoorten

- Noem 5 boerderij dieren

- Noem de 9de en de 20ste letter van het alfabet

- Noem 4 dieren die onder de grond leven

- Noem 3 hagelslag merken

- Noem 5 jongensnamen die beginnen met een n

- Noem 10 woorden die beginnen met een z

- Benoem op welke snel weg jullie nu rijden

- Noem 3 soorten neerslag