Lees deze pagina goed! En schrijf je daarna in!

4X4 Organisatie. Voorwaarden.

DSC05526.JPG
Logo Adventure 2020.png
DSC05489.JPG
IMG-20210911-WA0038.jpg

Deelname
Outback 4X4 Adventure

Het Outback 4x4 Adventure programma is voor 4x4 liefhebbers.

Het is bedoeld om samen met elkaar te genieten van onze hobby.

Daarnaast wil ‘Outback Adventure’ een platform zijn om vriendschappen te sluiten en er voor elkaar te zijn.


Explore & Connect

verbinden met je familie en met de andere deelnemers, zo ontstaat er een 4x4 band met grip op verschillende levenssituaties😊.

We organiseren voor onze deelnemers verschillende één- en meerdaagse evenementen. Wil je meedoen aan een evenement? Lees hieronder welke uitgangspunten we hanteren, welke voorwaarden worden gesteld aan voertuigen en jou rij gedrag. Verder leggen we uit hoe de eventuele financiële bijdrage is georganiseerd.

Voorwaarden voertuigen

 • De auto’s die deelnemen aan ons programma zijn doorgaans ook de voertuigen die de eigenaar voor prive of zakelijkverkeer gebruikt. Daarom zijn de evenementen zo georganiseerd dat het voertuig in principe geen schade oploopt. We richten ons op ‘greenlaning’ en lichte offroad parcours. Bij 4X4 tochten is het echter niet te voorkomen dat er soms schade aan de auto ontstaan door bijv. takken of een steen onder het voertuig. De bestuurder is zelf aansprakelijk voor de schade, deze kan nooit worden verhaald op de organisator.
 • Aan ritten op openbare wegen of onverhard terrein mag uitsluitend worden meegedaan met 4x4 auto’s
 • Het voertuig moet minimaal WA-verzekerd zijn en aan alle wettelijke eisen voldoen, waaronder een geldig APK-keuringsbewijs
 • Het is niet de bedoeling dat er een aanhangwagen met daarop een 4X4voertuig wordt meegenomen om zo deel te nemen aan het programma.

Uitgangspunten

 • De evenementen hebben een recreatief karakter en zullen door de deelnemers als zodanig worden benut.
 • Deelnemers worden uitgenodigd om ook hun favoriete tocht, in je eigen woonomgeving, met ons te delen. Wij kunnen daar eventueel gebruik van maken om een nieuw evenement op te zetten.
 • Er is een WhatsApp groep aangemaakt op deze manier kunnen we elkaar uitnodigen voor een rit. (ook buiten de door ons georganiseerde tochten)
 • Met het deelnemen aan het Outback Adventure programma geef je toestemming om foto en video materiaal te delen op social media.
 • Je kunt per aanmelding met één 4x4 voertuig deelnemen aan een evenement.
 • De aanmelding is persoonsgebonden. Nodig je kinderen, je vader en of je Opa uit om deel te nemen aan ons 4x4 evenement.
 • Kinderen kunnen een vriendje of vriendinnetje meenemen.
 • Bij inschrijving voor een evenement, graag het aantal volwassenen, kinderen (tot 18 jaar) en een eventuele introducé opgeven.
 • Tijdens de tochten zijn we zuinig op de natuur en brengen daar geen schade aan.
 • We respecteren, tijdens de tocht, de verkeersregels en de aanwijzingen van de eigenaar van de weg dan wel het terrein.
 • We respecteren tijdens ons verblijf de regels van de camping.
 • Alcohol consumpties zijn beperkt toegestaan. 

Verzorging en financiële bijdragen

Dag-evenementen
Bij Dag-evenementen wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Outback Explorers verzorgt dan voor koffie en thee en een eenvoudige lunch*. Hiervoor zal achteraf een tikkie gestuurd worden, via de Groeps-WhatsApp
Wanneer er een offroad terrein gehuurd wordt schiet Outback Explorers het geld voor, ook dit zal achteraf verrekend worden*.

Meerdaagse-evenementen
Meerdaagse-evenementen worden door Outback Explorers georganiseerd. Wij bespreken de camping en zorgen voor het programma.
De kosten voor de organisatie van het evenement zijn 15 euro per persoon deze worden via een tikkie via de WhatsApp groep betaald.

Wij reserveren de plaats en overnachting op de camping. 
De overnachting kosten (22,50 per auto) worden door u zelf aan de camping eigenaar voldaan. Je moet contant betalen bij aankomst op de camping
De eventuele extra kosten voor een offroad-terrein, op vrijdagmiddag, ( ongeveer 35 euro per voertuig) worden betaald bij het betreden van het offroad-terrein.

Zelfverzorging.

Voor het campingmateriaal(tent, slaapzak, slaapmatje, stoel, kookgerei) en consumpties(koffie, lunch, avondeten en versnaperingen ect.) dient u zelf te zorgen.
*Ten zij anders gecommuniceerd.

Aansprakelijkheid:

De deelnemers kunnen Outback Explorers niet aansprakelijk stellen voor schade aan materiaal of voor enig letsel dan wel de hieruit voortvloeiende kosten.
We doen er alles aan om binnen de wettelijke kaders ons 4x4 adventure te organiseren. Blijkt er, onbedoeld, toch een wetsovertreding plaats te vinden dan is de chauffeur aansprakelijk voor de gevolgen van deze overtreding.

Weersinvloeden:

Bij extreme weersomstandigheden, waarbij de veiligheid van de deelnemers in het geding komt, kan het programma afgelast worden.

Verzekering:

De verzekering zal vallen onder de verantwoordelijkheid van de deelnemers.

Het Outback Explorers Team.